Атлетико Мадрид проектира схемата си на игра за следващия сезон без Луис Суарес, а според журналиста Жерар Ромеро играчът е пренебрегнал две предложения от Бразилия, за да продължи кариерата си в Европа. 

Предполагаше се, че той ще завърши кариерата си дори в Северна Америка и по-конкретно - в Интер Маями, а сега са се появили и две бразилски възможности, които той обаче е отхвърлил.

Спортният мениджмънт на Атлетико Мадрид, където Суарес все още играе, търси нападател от най-високо ниво, който да замести уругваеца, след като договорът му приключи.

Ромеро разкрива, че намерението на играча е да продължи в Европа, по-специално - във Висшата лига. В този смисъл журналистът е посочил в програмата си „Twitch“, че нападателят на Атлетико де Мадрид е отхвърлил офертите, които имаше от Коринтианс и Атлетико Минейро и ще разгледа офертата на Астън Вила, където в момента мениджър е Стивън Джерард. Бившата легенда на Ливърпул наскоро успя да наеме Филипе Коутиньо под наем от Барселона благодарение на добрите отношения между двата тима.

Преди няколко дни медията „The Hard Tackle” посочи, че следващата стъпка, която Джерард може да предприеме на трансферния пазар, е да изкуши Луис Суарес, отбелязва "Труд". Уругваецът винаги е изпитвал възхищение към бившия капитан на Ливърпул и иска да продължи да играе в Европа, за да се подготви за следващото световно първенство в Катар. 

Този трансфер може да се окаже ключов и за следващата стъпка в кариерата на близкия приятел на Суарес Лионел Меси, който искаше да завърши кариерата си в Америка, но предвид промяната в плана на уругваеца това може да означава, че Меси мисли за завръщане в Барселона или най-малкото - оставане в Европа.