Ръководството на Барселона ще вземе днес финалното си решение за бъдещето на Осман Делбеле, твърди каталунското издание „Спорт“. Както е известно, договорът на французина изтича след края на настоящия сезон, а нападателят отказва да приеме условията, които клубът му предлага, за да преподпише. 

Крайният срок за неговото решение настъпи и ръководството ще се събере, за да реши как ще процедира с играча. От клуба вече са поставили ултиматум на Дембеле, като вариантите пред него са или да преподпише, или да бъде наказан и да не играе до края на сезона. Вчера агентът на футболиста Муса Сисоко реагира много остро на този натиск от страна на ръководството.

Самият Дембеле твърди, че иска да остане, но съвременно с това неговия агент поставя много високи финансови изисквания към Барселона. Претенциите са за 200 милиона евро под формата на заплати за пет години и бонус от 40 милиона при самото преподписване (20 млн. за играча и 20 млн. за неговия агент).

Днес ще бъде последният ден, в който двете страни могат да стигнат до някакъв компромис, отбелязва "Тема спорт". Ако Дембеле и агентът му откажат да преподпишат, то тогава ръководството е изправено пред много сложно решение, в което спортните интереси ще влязат в противовес с клубните такива.

Според „Спорт“ третият изход от ситуацията, който представлява трансфер на Дембеле още през този месец, за момента изглежда най-трудно осъществим. „Мундо Депортиво“ добавя, че Чави Ернандес също ще присъства на срещата на борда, на която ще се вземе решението.