Традиционно добрите отношения между ръководствата на Барселона и Байерн са се влошили, твърди Sport1.de, цитиран от "Тема:Спорт". Причината е интересът на баварците към младата звезда на блаугранас Педри.

Жоан Лапорта бил ядосан, че шефовете на мюнхенци са потърсили халфа в опит да го убедят да премине на „Алианц Арена”. Спортният директор Хасан Салихамиджич и техническият директор Марко Непе лично са разговаряли с Педри, но в крайна сметка той удължи договора си с Барса.

Според публикацията именно интересът на Байерн е накарал Барселона да сложи умопомрачителната освобождаваща клауза от 1 млрд. евро в договора на халфа. Това пък е разгневило германския гранд, който е планирал да привлече испанския национал през лятото на тази година.

От Байерн са преговаряли зад гърба на ръководството на каталунците и със защитника Сержиньо Дест. В отговор на това от Барселона са демонстрирали интерес към Никлас Зюле, който още не е подновил контракта си с Байерн, както и към двама от младите таланти на мюнхенци – 16-годишния Кенан Йълдъз и 18-годишния Габриел Видович.

Доскоро ръководствата на двата клуба работеха много добре, за което свидетелства и наемът на Филипе Коутиньо в баварския колос. Проблемите са започнали след решението на Барселона да се включи в плана за създаване на Суперлига. Байерн пък рязко се разграничи от проекта.