Усман Дембеле най-вероятно ще се присъедини към клуб от Висшата лига, ако напусне Барселона преди края на трансферния прозорец в понеделник.

Представителите му Муса Сисоко и Марко Лихтщайнер работят върху решение за крилото, чийто договор с каталунците изтича в края на сезона.

Клубът отново заяви твърдата си позиция пред играча в четвъртък, когато му повтори да си намери нов клуб, ако не иска да подпише предишното предложение за нов краткосрочен контракт с намаляване на заплатата.

Дембеле предпочита да остане до края на действащия си договор, но Барселона бе категорична, че иска той да напусне сега, и дори го заплаши с оставяне на трибуните, ако остане.

24-годишният футболист се присъедини към „блаугранас“ от Борусия Дортмунд за 135 млн. паунда през лятото на 2017 – само седмици след рекордния трансфер на Неймар в Пари Сен Жермен, но изпитваше затруднения с контузии през по-голямата част от престоя си в Испания.

Дембеле има едва шест мача този сезон, като единственият му гол падна при успеха за Купата на Краля срещу третодивизионния Линарес по-рано този месец.