Френският нападател на Барселона Усман Дембеле вече подписал предварителен договор с Ювентус или Манчестър Юнайтед, твърди испанското издание „Спорт“. Именно поради тази причина той е блокирал опитите за негов трансфер от страна на „блаугранас“ по време на януарския трансферен прозорец.

Президентът на „каталунците“ Жоан Лапорта изрази подозренията си, че Дембеле вече има споразумение с друг клуб, заради което не е искал да бъде продаден сега, а да премине в бъдещия си отбор като свободен агент след края на сезона. Босът на Барса обаче така и не назова конкретно име на клуб, с който най-вероятно Дембеле вече е парафирал предварителен контракт.

На „Камп Ноу“ смятат, че 24-годишният французин е уточнил всичко по своето преминаване в Ювентус или Манчестър Юнайтед през лятото, гласи информацията на въпросното издание.

Според медията Дембеле е отказал да чуе офертите на Челси, ПСЖ и Тотнъм именно заради наличието на предварителен договор с един измежду „бианконерите“ и „червените дяволи“.

От Барса вече обявиха, че не смятат да разчитат на него до края на настоящата кампания, когато приключват трудово-правните им отношения с него. На „Камп Ноу“ дори обмислят да прекратят преждевременно контракта си с чупливия французин.