Бившият нападател на Барселона Самуел Ето'о беше обявен за биологичен баща на 22-годишна жена от Мадрид. Легендата на камерунския футбол не присъства на съдебното производство и никога не е признавал, че е баща на Ерика до Росарио Ниевес.

В четвъртък съдът в Мадрид приключи съдебния процес, започнат от майката на момичето още през 2018 г. Майката на Ерика - Адилеуса, се е срещнала с Ето'о в нощен клуб в Мадрид през 1997 година. Тогава камерунецът играеше за Леганес под наем от Реал (Мадрид). През февруари 1998 г.

Родената в Кабо Верде Адилеуса разбира, че е бременна от камерунския футболист. По време на бременността тя се е опитала да комуникира с Ето'о, но той не е отговарял на телефонните ѝ обаждания. Адилеуса започна делото преди 4 години. Тя предостави биологични доказателства, които подкрепят показанията ѝ, че Ерика е дъщеря на 40-годишния Ето'о.

Съдът постанови, че настоящият президент на камерунската футболна федерация трябва да плаща издръжка в размер на 1400 евро на месец на младата жена.