Звездата на ПСЖ Килиан Мбапе е отказвал няколко пъти на Барселона заради голямата си мечта - някой ден да играе за Реал Мадрид, пише вестник "Спорт".

"Аз съм фен на Барса, но Килиан подкрепя Реал Мадрид. И ако отиде в Барса, никога няма да премине в Реал. Ако обаче подпише с друг клуб, различен от Барса, някой ден ще се озове в Реал Мадрид", заявил Уилфред Мбапе през 2017 година.

Тогава бащата на Килиан коментира бъдещето на сина си, напуснал Монако в посока ПСЖ. А днес френският нападател вече гледа към "белия балет" и може да осъществи свободен трансфер още на 1 юли.

В продължение на месеци Барса беше част от "карето колоси", които бяха сочени с реални шансове за подписа на Мбапе. С най-висок процент очаквано винаги е бил Реал, следван от Ливърпул. Каталунците и Ювентус бяха сочени за аутсайдери-мечтатели. И има защо.

Всъщност Реал успява да влезе в кожата на Килиан в ученическите му години, когато го кани да тренира на клубната база. Тогава хлапето вижда на живо идола си Кристиано Роналдо и легендата Зинедин Зидан. И започва да мечтае за Реал.

Килиан иска да е в центъра на вниманието и да получава най-високата заплата в ПСЖ, което поне засега изглежда невъзможно. Барса пък е изцеден финансово и оперира на пазара предимно със свободни агенти и наеми. Затова не е ясно как може да плаща космическото възнаграждение, към което се стреми французина.

Изглежда пред него има само две опции - да остане в ПСЖ или най-после да подсили Реал Мадрид. Поне засега всичко изглежда ясно, защото най-голямата млада звезда във футбола в момента изцяло държи бъдещето в свои ръце. И не зависи от никого. Нито от богатите шефове на ПСЖ, нито от влиятелния бос на Реал Флорентино Перес.