Барселона записа третата си поредна победа в Ла Лига, след като обърна Елче като гост за 2:1. Тимът на Шави Ернандес имаше пълен контрол над топката, но изостана в резултата след гол на Фидел Чавес в 44-та минута. През второто полувреме появилите се като резерва Феран Торес (61) и Мемфис Депай (84) от дузпа донесоха ценния успех за каталунците.

С него Барса вече е на трето място в класирането с актив от 48 точки. Втори е Севиля с 55 и мач повече, а много далеч напред води Реал Мадрид с 63. Елче остава в долната половина на класирането - 14-та позиция с 29 точки.

Барселона имаше категоричен контрол върху топката, докато домакините правеха убийствени контраатаки. Още в 13-та минута Обамеянг получи добро подаване от Дембеле в близост до вратата на домакините, но ударът му беше блокиран от защитник на Елче и излезе в ъглов удар.

В 27-та минута каталунците пропуснаха най-доброто си положение. Обамеянг изведе Дембеле сам срещу Бадия. Французинът опита да копне топката над него, но вратарят на домакините отклони. Тя попадна на крака на Френки де Йонг, чийто удар беше избит от голлинията от Диего Гонсалес.

Барса продължи да диктува темпото, но в 38-та минута Тете Моренте можеше да открие за Елче. Ударът му от воле обаче мина на сантиметри от гредата. Това все пак направи Фидел в 44-та минута. Педри сбърка в средата на терена и опита да изчисти силно една топка. Халфът обаче направи нещо като асистенция и изведе Фидел Чавес сам срещу Тер Стеген. Нападателят на домакините стреля по диагонала и не остави шансове на стража на каталунците - 1:0 за Елче.  

Хората на Шави Ернандес продължи да натиска си и след почивката, но в големи периоди домакините се защитаваха добре. В 59-та минута Обамеянг беше изведен сам срещу вратаря на домакините, но си затвори ъгъла, а след това не успя да подаде добре топката.

Две минути по-късно Барса изравни. Влезлият като резерва Феран Торес реализира отблизо, след като удар на Жорди Алба го остави сам на метри от вратата. Феран чукна леко топката и направи 1:1.

Малко след това Елче изгради нова образцова контраатака. В 64-та минута Пере Мия беше изведен сам около точката на дузпата и стреля под гредата, но Тер Стеген показа невероятния си рефлекс и не допусна втори гол.

До края Барса натискаше, а Елче се отбраняваше. В 76-та минута Феран се отчесе със страхотен пропуск, след като Адама Траоре го намери с центриране от дясното крило на метри от вратата. Феран обаче стреля в тялото на Бадия.

Малко след това нападателят опита късмета си с удар от малък ъгъл, но намери външната страна на мрежата. Така се стигна до 83-та минута, когато Барселона получи право да изпълни дузпа. Бараган игра с ръка в наказателното си поле при едно единоборство с Мемфис Депай. Реферът видя повторение на ситуацията с ВАР и посочи бялата точка. Самият Депай се зае със задачата да реализира и с мощен удар под гредата направи 2:1.

В ответната атака и Елче имаше претенции за дузпа. След центриране от ъглов удар топката се отклони с ръката на Жорди Алба, но реферът прецени, че тя е била прилепена до тялото и беше категоричен, че дузпа няма. В добавеното време на срещата Адама Траоре също опита късмета си с удар от малък ъгъл, но Бадия отрази.

В 95-та минута Елче имаше претенции за нова дузпа. Удар на Мия бе блокиран от Бускетс, но реферът беше отново категоричен, че няма да посочи бялата точка. При последвалия ъглов удар последва опасен изстрел на домакините, а Тер Стеген спаси по блестящ начин. А освен това щеше да бъде маркирана засада. В ответната атака и Барса можеше да получи дузпа, след като Траоре беше съборен в наказателното поле. Реферът изчака помощ от ВАР и секунди по-късно вече имаше решение - дузпа няма, а сигналът му беше за край на мача.

Елче - Барселона 1:2
1:0 Фидел Чавес 44’
1:1 Феран Торес 61'
1:2 Мемфис Депай 84’-д

Елче: Бадия, Бараган, Роко, Гонсалес, Мохика, Моренте (66 - Понсе), Маскарел, Гути (79 - Марконе), Фидел (79 - Хосан), Мия, Бойе (66 - Карийо)
 
Барселона: Тер Стеген, Алба, Пике, Араухо, Алвеш (85 - Дест), Бускетс, Педри, Ф. Де Йонг (69 - Нико), Дембеле (75 - Траоре), Гави (46 - Феран), Обамеянг (75 - Депай)