Треньорът на Барселона Шави остана удовлетворен от победата с 4:0 над Осасуна и заяви, че женският отбор на каталунците им показва верния път. Момичетата на испанския гранд размазаха с 5:0 Реал Мадрид в "Ел Класико".

"Изиграхме един от най-добрите мачове, откакто съм тук. Подобрихме интензивността. Знаехме как да атакуваме пространствата. Казахме си, че с тази интензивност можем да се състезаваме срещу всеки противник. Сега имаме голям отбор, това е предимство. Искам да поздравя женския отбор. Те ни показват пътя. Видяхме ги, преди да отидем в хотела. Те са като Дрийм тийм или Барса на Пеп, женският отбор е пример за мъжкия отбор, определено", каза цитираният от "Труд" Шави и похвали.

"Гави ме изумява. Фантастично е как работи... Той все още трябва да има повече самочувствие, но е на 17 години, Гави е невероятен...Обамеянг влезе много добре в съблекалнята и пасва много добре на нашата система. Страхотно е да го тренирам, той ни дава много. Дембеле? Хората виждат, че той дава живота си за Барса. Той изигра много добър мач, вече казах, че той е още един от нас. Аз съм перфекционист, прибирам се вкъщи с хиляди неща наум дори и за изминалия мач", каза още Шави.