Марк-Андре тер Стеген и Лионел Меси не са в един отбор вече повече от половин година, но вратарят на Барселона даде индикации, че нещата не са се променили и не храни най-топли чувства към аржентинската суперзвезда.

Тер Стеген обяви своя отбор-мечта и Лео не попадна сред избраниците му. Изборът да не го включи със сигурност изглежда малко тенденциозен, но двамата имаха сериозни противоречия на "Ноу Камп".

През есента на 2019-а вратарят обвини Меси и партньора му в нападение Луис Суарес (също извън идеалния отбор на германеца), че не вършат никаква работа в дефанзивен план след мач със Славия Прага в Шампионската лига. Скоро след това двамата се сдърпаха на тренировка и почти стигнаха до бой. Наложи се да бъдат разтървавани от съотборниците им. Последваха още няколко случки, които повишиха напрежението между двамата.

А през декември 2020-а Меси не включи Марк-Андре тер Стеген в категорията за най-добър вратар в класацията за наградите на ФИФА. Вместо това Лео бе дал пет точки на Кейлор Навас, три на Мануел Нойер и една на Ян Облак в трите си избора.

Затова не се учудвайте, че германецът не сложи суперзвездата в идеалния си отбор, в който има общо седем бивши и настоящи играчи на Барса, отбелязва webcafe.bg.

Отборът-мечта на германеца изглежда така: Янис Бласвих, Даниел Алвеш, Жерард Пике, Антонио Рюдигер, Жорди Алба; Серхио Бускетс; Шави, Андрес Иниеста; Марко Ройс, Марио Гьотце, Люк де Йонг.

Все пак трябва да се отчете, че Тер Стеген изпрати Меси със следните думи, когато стана ясно, че аржентинецът си тръгва от "Камп Ноу":

"Лео, за мен беше удоволствие да играя с теб през всичките тези години, споделяйки много щастливи моменти заедно. Въпреки че невинаги бяхме на едно мнение за всичко, и двамата искахме най-доброто за отбора и успяхме да се развием като личности, независимо от резултатите. Благодаря ти за това! Написа история с клуба и ще останеш като истинска легенда на футбола. Сътвори неща, до които никой друг играч никога няма да се доближи. Ти промени футбола. Пожелавам на теб и твоето семейство всичко най-добро занапаред."