Барселона изживява най-добрия си момент от сезона. След разбиването на Реал Мадрид в Ел Класико отборът изглежда е намерил правилния курс благодарение на наставника Шави Ернандес. Въпреки че в съзнанието на няколко фенове напускането на Лионел Меси все още тежи. Може ли аржентинецът да се върне на „Камп Ноу“? Думите на един от мениджърите на клуба остави скритата възможност.

Меси не е в добър момент в ПСЖ, след като беше обект на критики след отпадането на тима от Шампионската лига. Аржентинецът не игра в последния мач на парижани срещу Монако, който завърши със загуба с 0:3. Въпреки че слуховете предполагат, че той ще продължи кариерата си в Париж, в Барселона знаят, че завръщането му може да се случи рано или късно.

В този смисъл Енрик Масип, съветник на президента на Барса, Жоан Лапорта, коментира за Tiempo de Juego (Cadena COPE ) и El Larguero (Cadena SER) за възможните трансфери следващото лято и за случая с Меси. „Нищо не е невъзможно, но не е имало предложения от клуба. Барса трябва да подпише с най-добрия “, каза той.

Думите на Масип са в контраст с изявленията на Шави Ернандес в навечерието на Ел Класико, който остави вратите отворени за играча от Росарио. „Докато аз съм треньор тук, ако иска, да идва всеки ден. Като клуб ние му дължим голяма почит, защото той го заслужава“, каза треньорът, цитиран от "Труд".

Масип похвали и отбора, който при Шави се възроди и стигна от 8 до 3-о място: „Клубът беше опустошен от злоупотребата на предишния борд. Свършихме работата от три години за три месеца. Трябва да празнуваме, че обърнахме катастрофалната ситуация."

Снимка: БГНЕС