Ръководството на Барселона опитва всичко, за да уреди крилото на Лийдс Юнайтед Рафиня. Бразилският национал е гласен за заместник на Усман Дембеле, който все още не е дал крайно решение дали ще поднови договора си с каталунците.

Президентът на Барса Жоан Лапорта публично заяви, че иска да види Рафиня на “Ноу Камп”, като имаше слухове, че каталунците вече са постигнали договорка с крилото. Единствената пречка е Лийдс да даде “зелена светлина”.

Според “Ел Мундо Депортиво” последното предложение на Барселона към Лийдс е включването на четирима футболисти в офертата. Това са Клеман Лангле, Сержиньо Дест, Мартин Брейтуейт и Оскар Мингеса. Проблемът е, че нито един от четиримата засега няма намерение да напуска Барселона.

Лангле и Мингеса не получават много игрово време при Шави, докато Брейтуейт тъкмо се завърна от контузия. Ситуацията с Дест е по-различна, като според изданието американският национал не е спечелил доверието на треньора си с представянето си. Защитникът обаче иска да остане на “Ноу Камп” и да се бори за мястото си в тима.