Гениалността на Педри реши мача срещу Севиля. В стила на гола, който отбеляза срещу Галатасарай в Лига Европа, канарецът направи няколко лъжливи движения, след което преодоля отличния Боно в 72-ата минута. Никой на света не можеше да спре невероятното попадение на 19-годишната перла на Барселона. Присъствието му в халфовата линия дава на каталунците впечатляващ авторитет.

Откакто Педри стана титуляр, след като беше аут 4 месеца заради контузия, лос кулес не са загубили мач в първенството. Зимните попълнения дадоха на отбора повече офанзивна мощ и дълбочина в състава, но появата на младия халф запечатва футболния модел на Шави, пише "Мундо Депортиво", цитиран от "Тема спорт".

Този отбор на Барса е много конкурентен и треньорът има много общо с това, но също и Педри, чието име беше скандирано от феновете на „Ноу Камп“. Той е способен не само да вкара страхотен гол, но и да бъде солиден в разиграването и да пресира мощно. Педри беше избран от медиите за най-добър играч на Барселона през миналия сезон и най-вероятно отново ще вземе тази награда.

Истината е, че Педри, както Лео Меси преди него, има тази дарба да бъде диригент на оркестъра, тази изключителна привилегия да задава тон в играта на отбора. „Ноу Камп“ беше затихнал след напускането на аржентинския гений, но стадионът възстанови акустиката си благодарение на едно 19-годишно момче. И типично за диригент в 72-рата минута Педри първо спря, после се завъртя след безкрайни финтове, след което прати топката в мрежата. Тогава публиката се изправи на крака и за момент беше трудно да се различи дали скандира за Меси или Педри…