Дани Алвеш е на мнение, че Килиан Мбапе е по-добрият играч за закупуване в сравнение с Ерлинг Холанд, казвайки, че „Бих заложил на Мбапе първо“.

Според информациите, Барселона е в борбата както за френския нападател, така и за норвежкия му колега в атака, но повечето наблюдатели очакват президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес да гарантира подписа на 23-годишния световен шампион с Франция със свободен трансфер през лятото. Бъдещето на 21-годишния Холанд в Борусия Дортмунд изглежда по-неясно, като играчът е на разположение за 75 млн. евро поради откупваща клауза, която влиза в сила това лято.

Според различни източници Реал се опитва да намери начин да си позволи и Холанд и стрелеца на Пари Сен Жермен, но Барселона продължава да бъде спряган в частност с норвежеца, независимо от финансовите си проблеми. Говорейки пред испанското издание Sport, 38-годишният бразилски национал Алвеш сподели, че би гонил Мбапе вместо Холанд. „Няма да хвърля всичко за Холанд. Честно казано, не бих похарчил много пари за него. За Мбапе, да, но не и за Холанд. Играя като спортен директор тук, но бих заложил на Мбапе първо. Той изглежда по-завършен във всеки аспект. Ако ще правиш голяма инвестиция, трябва да го сториш за най-добрите. Ако зависеше от мен, щях да заложа на Мбапе“.

Независимо от присъствието на играчи като Педри, Алвеш вярва, че клубът ще трябва да се активизира на пазара през лятото. „Футболът днес не дава време на младоците да покажат това, на което са способни. Спортът изисква максимума от теб от самото начало. Въпреки това, не бих похарчил много пари за определени играчи“, подчерта десният бек на каталунците.