Наставникът на Барселона Шави Ернандес не скри разочарованието си след шокиращата загуба с 0:1 борещия се за оцеляване Кадис. Поражението дойде насред „Камп Ноу“ в среща от 32-ия кръг на Ла Лига. Загубата означава, че шансовете на каталунците за титлата вече граничат с фантастиката.

 “Излязохме за победа. За съжаление обаче не реализирахме възможностите, които се откриха пред нас. На практика се простихме с шансовете да спечелим титлата в Ла Лига“, призна Шави.

„Смятам, че  максималната отговорност за това пада върху мен. Отборът трябваше да демонстрира повече желание и вяра. Все пак трябва да продължим напред. Желанието ни бе да се борим до края за титлата, но не успяхме“, съжаляваше наставникът на каталунците.

„Сега целта ни е да станем по-добри и да си осигурим място в Шампионската лига през следващия сезон. На Барселона е необходимо единство, за да реализира целите си”, каза още Шави.

Реал Мадрид е лидер в Ла Лига със 75 точки. Барса е на второто място с 60 пункта и мач по-малко. До края остават 6 кръга.