Педри все още е само на 19 години, но вече е сред най-важните футболисти на Шави в Барселона. Халфът е смятан за един от големите таланти на испанския футбол и доказва значимостта си не само като играе на терена за Барса, но и когато отсъства.

Статистиката показва, че без Педри успеваемостта на Барселона спада драстично и това даже навява на мисълта, че контузиите му са основна причина за кризите при каталунците този сезон.

Полузащитникът е играл в 12 мача от първенството през 2021/22 и в тях Барселона е спечелила 32 от 36 възможни точки - което прави 88.8%.

Педри е пропуснал останалите 21 шампионатни двубоя досега и в тях отборът му е взел едва 31 от възможни 63 точки в тях - 49,2%, пише webcafe.bg.

Младокът беше претоварван от треньорите си в клубния и националния тим, когато се наложи в двата състава и на 18 години и 164 дни вече беше навъртял 50 мача за Барселона.

В резултат обаче дойдоха и травмите, които му пречат напоследък. В момента той е аут с контузия в подколенното сухожилие и може и да не играе повече през този сезон.