Жорди Алба вкара фамозен гол в 94-та минута, с който донесе победата на Барселона с 2:1 над Бетис. Защитникът на каталунците се разписа от воле секунди преди края на срещата, след като в 75-та минута Ансу Фати бе дал аванс за тима му, а четири по-късно Марк Бартра изравни.

Така Барселона остава на второто място в класирането с 69 точки, a третият Севиля е с 64 и предстоящо утре гостуване на Виляреал. Бетис е на петата позиция с 58.

Домакините имаха ранен шанс, след като в 7-та минута Хуанми проби по крилото и намери в наказателното поле Борха Иглесиас, чийто удар бе неточен. В средата на полувремето вратарят на домакините Клаудио Браво получи контузия и бе заменен, а малко след това неговият заместник Руи Силва трябваше да се намесва. Португалецът отрази силен удар на Роналд Араухо с глава, а след това топката се отклони и в гредата.

Бетис също имаше нещастието да уцели гредата в 29-та минута. Каналес изведе на стрелкова позиция Гуидо Родригес, чийто премерен удар изненада Нето, но топката не пожела да влезе във вратата и се отклони в гредата.

След почивката Барса се опита да натисне и в началните минути Дембеле можеше да накаже грешка на Руи Силва. Домакините опитаха да отговорят с удар на Хуанми, но Нето действа сигурно и улови.

Шави пусна Пиер-Емерик Обамеянг, който внесе сериозен смут в защитата на Бетис. В 71-та минута габонецът имаше шанс да реализира, но топката мина на сантиметри от вратата. Малко след това друга резерва на каталунците все пак реализира. Талантът Ансу Фати се появи в игра в 74-та минута и секунди по-късно направи 1:0. Фати получи топката около границата на наказателното поле и с премерен удар по диагонала не остави шансове на Руи Силва.

Сами четири минути по-късно Бетис изравни. Набил Фекир центрира от свободен удар от лявото крило, а юношата на Барса Марк Бартра бе изпуснат от защитниците на гостите. Бранителят насочи добре топката с глава и не даде шансове на Нето - 1:1. Малко след това севилци можеха да вкарат и втори гол - отново след центриране. Пецела обаче стреля с глава покрай гредата.

Малко след това и Барса можеше да вкара втори гол, след като Жорди Алба проби по лявото крило и намери на метри от вратата Фати, който обаче не успя да отправи добър удар. А освен всичко бе регистрирана и засада при подаването към Алба.

Така се стигна до 4-та минута на добавеното време, когато именно Алба донесе трите точки на каталунците след фамозен гол. Дани Алвеш центрира от дясното крило към далечната греда, където Алба намери изящно топката от воле и я забоде в близкия ъгъл за 2:1.

Бетис - Барселона 1:2

0:1 Ансу Фати 75’
1:1 Марк Бартра 78’
1:2 Жорди Алба 90+4'

Бетис: Браво (17 - Силва), Сабали, Пецела, Бртра, Морено, Родригес, Гуардадо (79 - Карвальо), Каналес, Фекир, Хуанми (78 - Родри), Иглесиас

Барселона: Тер Стеген, Алвеш, Араухо, Гарсия, Алба, Бускетс, Де Йонг, Гави (80 - Пуч), Дембеле (75 - Адама), Депай (66 - Обамеянг), Торес (75 - Фати)