Хетафе и Барселона завършиха 0:0 в изключително скучен мач от 37-ия кръг на испанската Ла Лига, игран на стадион "Алфонсо Перес".

Каталунците изиграха позорно за стандартите си първо полувреме, в което не отправиха нито един точен удар и в нито един момент не изглеждаха като отбор, който е пребил първенеца Реал насред Мадрид с 4:0.

Домакините имаха три точни стрелби за първите 45 минути, но нито една от тях не застраши истински Марк-Андре тер Стеген, който реши да направи мача интересен с безумна своя грешка, която все пак беше поправена.

Момчетата на Шави имаха общо един неточен шут и предимството им във владеенето на топката (69%) не се чувстваше по абсолютно никакъв начин.

Барса все пак отправи точен удар в началото на второто полувреме, но той повлия само на статистиката. Скуката беше толкова голяма, че един от най-интересните моменти беше паузата за освежаване с вода.

Куриозното е, че Барса завърши мача само с един точен удар, като през второто полувреме и двата отбора не демонстрираха никакво желание за игра и за търсене на риска. 

"Блаугранас" събраха 73 точки на второто място, докато осигурилият спасението си Хетафе е 14-и с 39 пункта, на цели пет над зоната на изпадащите.