Футболът започва да се възстановява след пандемията. Кралят на спорта вижда светлината в тунела през последните месеци, повишавайки финансите си и сключвайки споразумения, за да продължи напред с машина, която до март 2020 г. изглеждаше неудържима. Две години по-късно Forbes публикува списъка с 20-те най-ценни клуба на планетата.

Специализираното в света на бизнеса и финансите списание публикува резултатите от икономическия си анализ на най-важните тимове на планетата. В списък, в който се появяват само клубове от стария континент, Forbes дава да се разбере, че елитният футбол отново вижда светлината след два сезона, изпълнени с несигурност по отношение на финансите им. 

Най-добрият пример, за да разберем как футболът възстановява загубените си позиции след пандемията, е да видим ръста на средната стойност на най-важните отбори на планетата. Forbes ясно показва в доклада си, че общият баланс е нараснал с 30% в сравнение с цифрите, които имаше преди две години, но това не е най-голямата новина в класацията, пише "Труд".

От списанието показват как първото място в тази таблица е заето от Барселона. Изненадваща новина, като се има предвид тежката икономическа ситуация на каталунците, но която отразява утвърждаването на отбора като марка в световен мащаб. Гигантите в Германия и Италия са далеч от върха в списъка.

Най-ценните клубове в света:

 

1. Барселона: 4,76 милиарда долара

2. Реал Мадрид CF: 4,75 милиарда долара

3. Байерн Мюнхен: 4,215 милиона долара

4. Манчестър Юнайтед: 4,2 милиарда долара

5. Ливърпул: 4,1 милиарда долара

6. Манчестър Сити: 4 милиарда долара

7. Челси: 3,2 милиарда долара

8. Арсенал: 2,8 милиарда долара

9. Пари Сен Жермен: 2,5 милиарда долара

10. Тотнъм Хотспър: 2,3 милиарда долара