Барселона загуби от Виляреал с 0:2 в двубой от последния 38-и кръг на испанската Ла Лига, игран на стадион "Ноу Камп".

Каталунците действаха видимо лежерно за своите стандарти в мач без никакво значение за тях, но и техният съперник не създаваше някакви голови опасности.

В 41-ата минута Дани Парехо пусна страхотен пас за Алфонсо Педраса, който по-рано пропусна добро положение, но този път беше безпощаден и откри резултата.

Чак тогава Барса показа някакъв хъс, но активният тази вечер Феран Торес видя как страхотното му воле е спасено от вратаря Джеронимо Рули. Така "жълтата подводница" взе предимство в резултата в полувреме, в което изоставаше с 2:9 удара и 36% владеене на топката в своя полза.

Десетина минути след почивката Виляреал удвои аванса си. Адама Траоре се върне и игра превъзходно в защита, но веднага подари топката на Мойсес Гомес и последният отбеляза с левия крак.

Мощна тупалка на Дани Алвеш беше спасена от Рули, след това Ансу Фати беше блокиран и Френки де Йонг вкара с глава, но правилно беше отсъдена тънката засада на Фати и голът беше отменен.

До края не се случи нищо интересно и гостите изковаха престижен успех, с който събраха 59 точки и завършиха седми. Барселона приключи кампанията на второ място със 73 пункта.

 

Барселона - Виляреал 0:2 

0:1 Алфонсо Педраса - 41' 0:2 Мойсес Гомес - 55'