До няколко дни Барселона ще направи интереса си към звездата на Лийдс – Рафиня официален, съобщава „Скай Спортс”. 

Бразилецът определено е най-добрият играч на йоркшърци през тези два сезона на отбора във Висшата лига, като в неделя бе с основна заслуга за оцеляването, печелейки и вкарвайки дузпа при успеха над Брентфорд. 

Той има договор за още два сезона с Белите, но не смята да го подновява, като се твърди, че вече се е договорил с каталунците още повече, че негов агент е бившият футболист на Барселона и съотборник на Шави – Деко. 

По-трудно обаче ще бъде на клуба от „Камп Ноу” да се договори с Лийдс, който поне през това лято не е притиснат да продава звездата си. Твърди се, че англичаните ще искат поне 50 милиона паунда за Рафиня (около 60 милиона евро), докато в същото време Барса има финансови трудности и на този етап дава едва половината от тези пари. 

25-годишният играч е готов да направи следващата стъпка в кариерата си и да премине на най-високо ниво, така че напускането му няма да бъде изненада. За два сезона с екипа на Лийдс той се отчете със 17 гола и 12 асистенции и се превърна в един от топ-играчите на шампионата.