Крилото на Лийдс Юнайтед Рафиня е смятан за топ приоритет в трансферното лято на Барселона. В момента 25-годишният бързак е на лагер с националния отбор на Бразилия, но спекулациите за бъдещето му не спират.

Рафаел Белоли, баща на талантливия нападател, коментира бъдещето на сина си пред “Ел Мундо Депортиво”. “Има определени възможности пред него, но те включват три страни. Интересуващият се клуб, сегашният му клуб и неговото желание. Той е спокоен, защото има договор с Лийдс, но всеки знае, че не всичко зависи от него. Това, което стига до него, е само от медиите, нищо повече”, каза Белоли.  

Основният проблем пред каталунците е високата цена, поставена от Лийдс за Рафиня - 55 млн. евро. Тя е непосилна към момента за Барселона. Освен това подобен трансфер ще зависи и от бъдещето на Усман Дембеле. Ако французинът преподпише договора си и остане на “Ноу Камп”, най-вероятно няма да се стигне до оферта за Рафиня.

Бразилецът отбеляза 11 гола и даде 3 асистенции в 36 мача през изминалия сезон. Освен това вече има 7 двубоя и 3 гола за Бразилия.