Барселона няма да бъде в състояние да привлече Роберт Левандовски, ако не набере средства от продажбата на играчи или настоящите не намалят заплатите си, заяви вицепрезидентът на каталунския клуб Едуард Ромеу. Той намекна, че халфът Френки де Йонг може да бъде продаден, за да може да се подсили съставът на Шави.

Тимът на Барселона е смятан за сигурна следващата дестинация в кариерата на Левандовски, който вече обяви публично, че е приключил взаимоотношенията си с Байерн Мюнхен, въпреки че има още една година от договора си с шампиона на Германия.

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас вече каза, че подобен трансфер е неосъществим, ако Барселона не продаде някой от другите си играчи, което бе посрещнато с недоволство в Каталуния. Според Ромеу обаче това е единствената възможност да бъде привлечен полският голмайстор, който вкара 50 гола в 46 мача за Байерн през сезон 2021/22.

"При сегашната ситуация ще трябва да се разделим с от един до трима играчи, за да покрием правилата на финансовия феърплей. Иначе няма да ни позволят да подпишем с него", заяви цитираният от БТА Ромеу. Пред RAC 1 той разкри, че Барселона плаща 560 милиона евро годишно за заплати.

"Това е двойно повече от сметката за заплати в Байерн, която е 300 милиона. Реал Мадрид дава 460 милиона евро годишно. Ще трябва да преговаряме с всеки играч индивидуално. Първо ще бъде преговаряне с тези с най-тлъсти договори. При ветераните ще зависи кое е в най-голям интерес на клуба", допълни Ромеу.

Вицепрезидентът на Барселона не посочи Френки де Йонг като сигурен напускащ, но към него се знае, че има много сериозен интерес от страна на Манчестър Юнайтед. 

"В крайна сметка трансферите зависят и от решението на играчи. Те не са извършили никакви грехове, за да искаме да ги махнем, но ситуацията е такава, че трябва да преговаряме с всеки от тях. В момента обаче не сме си поставили конкретен бюджет, който да наберем от продажба на играчи", каза още Ромеу.