Испанският гранд Барселона се опитва да привлече халфа на английския Уурвълхямптън Рубен Невеш, съобщава веcтник "Диарио Спорт". Според източник на изданието, 25-годишният португалец в момента е приоритетна цел на каталонците за лятото, предава БТА.

Също така се твърди, че представители на клуба уверили агента на играча Жорже Мендеш, че ще направят всичко възможно, за да го вземат. Самият Мендеш има сериозно влияние и дори участие в клуба от английската Висша лига, така че достоверността на информацията няма как да бъде проверена.

През този сезон Рубен Невеш вкара 4 гола в 36 мача. Договорът му с Вълците, какъвто е прякорът на Уулвърхямптън, е до юни 2024-а година.

Вестник "Ас" пък съобщава, че в близките дни клубът ще поднови договора на младия си талант Гави. Агентите на играча и Барселона са провели нов кръг от преговори и все повече се доближават до споразумение. Няма детайли при какви условия ще се сложат подписите, но преди време се твърдеше за предложение за още 5 години или до юни 2027-а година.

Гави играе за мъжкия отбор от 2021-а, а настоящото му споразумение изтича юни догодина.

Снимка: БГНЕС