Един от капитаните на Барселона Жерард Пике (35 години) вече знае, че не е част от плановете на наставника Шави като титуляр за следващия сезон.

Треньорът на Барса му го е казал в очите на среща, която и двамата провели преди две седмици. Централният защитник обаче настоява да продължи в Барса и да се бори за мястото си.

Журналистът Марсал Лоренте, сътрудник на Mundo Deportivo, увери в своя акаунт в Twitter, че Шави е казал на Пике, че клубът окончателно се разделя с него, намеквайки „за високата му заплата, многократните му контузии и постоянните скандали, в които се забърква“. Пике не иска да напусне, като споменава двугодишния си договор и че агентът му скоро ще се срещне с клуба, за да анализира ситуацията.

При всички случаи, ако Пике остане, няма да е титуляр следващия сезон и трябва да намали заплатата си наполовина сега заради тежкото финансово състояние на клуба, уточнява "Труд".

В Барселона има притеснения относно физическото състояние на Пике, като се има предвид неговата травма на адуктора, възрастта му (35 години) и многото задължения, които има като собственик на мениджърската компания Kosmos.

Освен това през последните дни бяха добавени проблемите от личен характер, произтичащи от раздялата му с певицата Шакира, снимки от гуляите му по баровете на Барселона, а и не на последно място - скандалът за уреждането на мястото на Суперкупата на Испания през мениджърската му компания.

Вече стана ясно, че Жерард е използвал Меси като примамка за комисионна, а и още по-голямата тежест на скандала след напускането на аржентинеца, след което стана ясно, че лично Пике е уговарял президента на Барселона Жоан Лапорта да се отърве от Меси предвид тежестта на заплатата му за финансовото състояние на клуба.