Бъдещето на голмайстора на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски продължава да е неясно. Той има още година договор с германския шампион, но призова ръководството да го пусне по-рано.

Според "Скай Спортс" Байерн вече е склонен да се раздели с полския нападател, след привличането на Садио Мане, но иска 60 милиона евро за правата на 33-годишния футболист. Към Левандовски най-сериозен интерес има от Барселона, но испанският гранд е в трудно финансово състояние.

Бившият агент на поляка Сезари Кухарски говори пред микрофоните на испанското радио "Кадена Сер" за плановете на футболиста.

"Той иска да покаже, че е по-добър от Бензема, така че това е още една причина да отиде в Барселона. Левандовски няма мечти. За него футболът е работа и е изключителен професионалист. Реал Мадрид и Барселона са на едно ниво", каза полският мениджър, цитиран от БТА.

"И Барса, и Левандовски ще се борят за този трансфер. Мисля, че той е напълно възможен, виждам го. Трябва да натисне Байерн, за да го пуснат по-рано. Шефовете на Байерн знаят, че иска да отиде в Испания. Неговият план бе Германия, после Испания и да завърши кариерата си в Съединените щати", разкри Кухарски.

Роберт Левандовски е на семейна ваканция в Майорка. На 12 юли трябва да започне подготовка с Байерн Мюнхен, но целта е преди това да си уреди трансфер в Барселона и да остане в Испания.

Снимка: БГНЕС