Каталунския гранд Барселона не се намира в никак добра финансово състояние, но след като подписа договор за продажбата на 10% от телевизионните си права на американския фонд „Six Street Partners“, клубът ще генерира малко над 200 милиона евро и това определено ще помогне на клуба на трансферния пазар.

Каталунците планират продажба на още 15% от ТВ правата си, което е разрешено в Ла Лига. По този начин те може да генерират между 300 и 400 милиона. Наред с това, от 1 юли в сила влезе споразумението за спонсорство с платформата за стрийминг на музика „Spotify“, което ще вкара още пари в клубната каса.

Предвид всичко това, Барса се готви да отдели 200 милиона евро за трансфери през това лято. Целите на клуба са четири: Роберт Левандовски, Жул Кунде, Бернардо Силва и Рафиня.

До момента преговорите и с четиримата бяха до голяма степен в задънена улица, след като Байерн Мюнхен, Севиля, Манчестър Сити и Лийдс са непреклонни във финансовите си изисквания. Сега обаче, след „финансовите инжекции“ за Барселона, е твърде вероятно ситуацията да се промени.