Нови подробности излизат наяве около раздялата между певицата Шакира и защитника на Барселона Жерард Пике. Съобщава се, че испанската преса е открила много важна тайна за случилото се между двамата. Близък приятел на двойката даде повече подробности.

Според близкия приятел на двойката Роберто Гарсия причината за раздялата не е изневяра и всичко, което се говори дотук. Според бившето гадже на една от сестрите на Шакира, раздялата между двамата станала заради пари. Мъжът казва, че Жерард Пике поискал от Шакира достатъчно голям заем, за да направи инвестиция, но родителите й я посъветвали да не помага на бащата на децата си.

„От техен много близък човек знам, че проблемите им са били от финансов характер. Шакира отказа да му даде пари, защото не иска да смесва парите с любовта. Това е и причината, поради която те държаха всичко вкъщи финансово да бъде разделено на две“, каза Роберто Гарсия, цитиран от "Труд".

Според същия мъж Шакира никога не е искала да се омъжи за Жерард Пике. Шакира беше тази, която обяви раздялата си с известния футболист. 

Малко след като се появиха слухове, че Шакира и Жерард Пике вече не са двойка, изпълнителката реши да изпрати прессъобщение, потвърждаващо раздялата.

„Със съжаление трябва да ви уведомя, че нашите пътища ще водят в различни посоки. В името на децата, които са на първо място в нашите приоритети, моля, уважавайте нашата поверителност. Благодаря ви за разбирането“, каза Шакира.

По-късно се разбра, че Шакира иска да се премести от Испания, далеч от страната, в която живееше с Жерард Пике. Изпълнителката ще живее в САЩ, в Маями, където притежава луксозна вила на стойност около 16 милиона долара.