Барселона потвърди, че Осман Дембеле се е съгласил на нов двегодишен договор и ще остане на "Камп Ноу".

Петгодишният контракт, който футболистът подписа, когато се присъедини към каталунците от Борусия Дортмунд през 2017 година, изтече в края на юни. Преговорите за нова сделка продължават, но френският национал вече е договорил условията за договора, който ще го задържи в Барселона до края на сезон 2023/2024.

Това, че Дембеле остава играч на каталунците, е пълен обрат от ситуацията през януари, когато клубът настояваше, че крилото ще бъде продаден или ще напусне със свободен трансфер в края на кампанията, след като 25-годишният футболист отказа офертата за новия контракт. И все пак Барселона потвърди днес, че Дембеле ще остане в каталунския гранд.

Клубът разкри, че той ще подпише новия си договор по-късно в четвъртък. Президентът на Барселона Жоан Лапорта разкри вчера, че новата сделка с Дембеле ще бъде потвърдена тази седмица, пише БТА.

Дембеле има 150 мача за каталунците и направи силен сезон, вкарвайки 13 гола в Ла Лига - повече от всеки друг играч в испанския първенство.

Каталунците също така постигнаха споразумение с бразилското крило Рафиня от Лийдс Юнайтед срещу 67 милиона евро. Той пристигна в Испания за медицински прегледи вчера.