Барселона финализира трансфера на Рафиня и вече започват да стават ясни детайли около сделката за 25-годишния бразилец.

Той подписа договор с каталунците до 2027 г., като откупната клауза в него е на стойност 1 милиард евро. На пръв поглед тя е нормална, още повече, че Барса сложи сериозни откупни клаузи в договорите на всички играчи, които преподписаха с клуба в последната година.

На фона на това, обаче, прави впечатление клаузата в новия договор на Осман Дембеле, за когото допреди няколко дни не бе ясно дали ще остане на „Камп Ноу“, или ще си тръгне като свободен агент, тъй като договорът му бе изтекъл на 30 юни.

Откупната клауза в контракта на бившия футболист на Борусия Дортмунд е едва 100 милиона евро, което с с 10 пъти по-малко от тази на Рафиня, отбелязва "Тема спорт". Това изглежда странно на фона на това, че двамата футболисти са на една и съща възраст и се подвизават като крила.

Тази разлика обаче идва да покаже какво е отношението на клуба към двамата, след като Рафиня пренебрегна оферти от Челси и Арсенал, за да дойде на „Камп Ноу“, а Дембеле цяла година извърташе ръцете на ръководството, за да може накрая да се съгласи да подпише нов двугодишен договор.