Байерн Мюнхен и Барселона обявиха официално трансфера на Роберт Левандовски. Двата клуба постигнаха устна договорка още в петък, а след това 33-годишният нападател замина за САЩ, където каталунците са на подготовка, за да премине медицински прегледи. След като всички дейтали между двата клуба бяха уточнени, сделката беше финализирана.

Каталунците ще платят 45+5 млн. евро за Левандовски, като това беше потвърдено от испанския гранд. Полякът подписа договор за 4 години с „блаугранас”, а откупната му клауза е за 500 млн. евро.

 

От Байерн Мюнхен използваха социалните мрежи, за да благодарят на Лева. Той дойде на „Алианц Арена” през 2014 година със свободен трансфер от Борусия Дортмунд. За 8 години изигра 375 мача за баварците и вкара 344 гола. В допълнение на това стана шампион на Германия 8 пъти, три пъти спечели Купата на Германия, пет пъти Суперкупата на Германия, а по веднъж Шампионската лига, Суперкупата на Европа и Световното клубно първенство.

 

Левандовски шест пъти стана голмайстор на Бундеслигата, а през сезон 2020/21 счупи рекорда за Герд Мюлер с 41 гола в първенството и получи Златната обувка за най-резултатен футболист в Европа. През 2020г. и 2021г. беше избран за Футболист на годината на ФИФА.