Опитите на Кристиано Роналдо да напусне Манчестър Юнайтед, за да премине в клуб, който ще играе в Шампионската лига, продължават да удрят на камък. Според британският таблоид Мирър агентът на португалеца го е предложил на Барселона, но каталунският гранд е отхвърлил възможността да привлече петкратния носител на Златната топка.

По-рано този месец стана ясно, че 37-годишният Роналдо иска да си тръгне от "Олд Трафорд" и да подпише с клуб, който може да се бори за трофея от Шампионската лига. Нападателят не замина за предсезонното турне на "червените дяволи", макар че новият мениджър на тима Ерик Тен Хаг твърди, че Роналдо влиза в плановете му.

Твърдеше се, че голмайстор номер 1 в историята на футбола може да реализира трансфер в Байерн Мюнхен или ПСЖ, но двата клуба не проявиха желание към него. Самият Роналдо нарече "фейк" слуховете, че ще се завърне в родния си клуб Спортинг Лисабон.

По този начин изглежда все по-трудно за Роналдо да си намери нов отбор, като се увеличават шансовете той да остане в Юнайтед и през следващия сезон.