Нападателят Роберт Левандовски е уверен, че няма да има проблем да се адаптира към схемата на игра в Барселона. Полякът говори на пресконференцията преди третата контрола на Барса от американското турне срещу Ювентус, която ще се играе на „Котън Боул“ в Далас.

„С потенциала и таланта, които отборът има, ние ще се опитаме винаги да сме на върха и да се борим за трофеи. Ще трябва да почакаме, но този сезон ще бъде много по-добър от миналия. От първия ден се чувствам много добре в отбора, всички ми помагат, това за мен говори много, чувствам се много добре. Този ​​език на футбола е лесен за разбиране и лесен за адаптиране към него“, каза Левандовски, цитиран от БТА.

Полякът не си поставя цел за конкретен брой голове през новия сезон.

„Ще дам всичко от себе си, да вкарам колкото се може повече голове. Разбира се, най-важното нещо е да печелим мачове. Никога не мисля, преди да започне сезонът колко гола ще вкарам . Трябва да изчакаме." Важното е, че съм много щастлив да бъда тук, защото виждам огромен потенциал в този отбор и съм сигурен, че ще играем все по-добре“, каза още той.

Играчът не обича да се връща в миналото, дори и към хубавите моменти, свързани с разгромната победа с Байерн Мюнхен над Барса с 8:2 и четирите си гола във вратата срещу другия испански гранд Реал Мадрид.

„Откакто съм в Барселона, няколко пъти ми напомнят за онзи мач, в който вкарах четири гола на Реал. Всички си спомнят този мач, но сега съм част от Барселона и това е нова глава в кариерата ми . Реал Мадрид ще бъде нашият голям съперник, хубавите спомени ги има, но сега трябва да покажем нови неща в бъдещето. От друга страна, никой не говори за онова 2:8 в Лисабон. Това е минало, по-добре е да не гледаме назад.“

Левандовски навършва 34 години през август, но се чувства в отлична кондиция.

„Чувствам се много добре и все още не съм мислил колко още ще играя, но ще минат няколко години. Направих тест и тялото ми показва, че съм няколко години по-млад от моята възраст.“