Девет дни преди началото на новия сезон в Испания, Барселона отново не може да регистрира всичките си нови попълнения. Причината за това е, че ръководството на Ла Лига не признава напълно финансовия отчет на каталунския клуб.

Разликата е 150 милиона евро. Преди време Барселона продаде 25% от телевизионните права за период от 25 години. За тях клубът получи 517 милиона евро. Освен това Барселона обяви, че е реализирана обща капиталова печалба от 667 милиона евро. Комисията за икономически контрол на Ла Лига обаче признава само първата сума от 517 милиона, пише "Труд".

Това означава, че Барселона трябва да намери други начини да покрие тази разлика от 150 милиона и да може да регистрира петте си нови попълнения досега (Кеси, Кристенсен, Левандовски, Кунде и Рафиня) плюс играчите с нови договори, съобщава радио "Cadena SER".

Първият човек на клуба Лапорта планира да продаде около 24 процента от продуцентската компания "Барса Студиос" за 100 милиона евро, но дори и тогава н, поради което няма да балансира бюджета, затова клубът трябва спешно да продаде играч(и).