Отборът на Барселона успя да запише всичките си нови попълнение за старта на Ла Лига срещу Райо Валекано, обявиха от клуба. Те са активирали четвъртия лост, което им позволява да запишат новите си футболисти.

Имаше риск до последно Роберт Левандовски, Рафиня и останалите да пропуснат поне първия мач заради невъзможността клубът да спази финансовия феърплей и да чака да намали заплатите на част от футболистите си, за да може да картотекира новите.

Имало е нощна среща между силните хора в клуба Жоан Лапорта, Матеу Алемани и Рафа Юсте, на която е взето решение да се продадат 24,5% от Барса Студиос на компанията "Орфеус Медия", която е менажирана от Хауме Роурес.

За сделката Барса е получил 100 милиона евро. От клуба са пратили цялата документация в 1 часа през нощта и в момента Ла Лига я преглежда. Това ще позволи на новите попълнение, плюс Усман Дембеле и Серхи Роберто, да бъдат картотекирани. 

Остава да се разбере дали Барселона ще успее в срок на намали заплатите на Пике и Бускетс, както и да се отърве от нежелания в отбора Мемфис Депай.