Барселона започна с домакинска издънка новия сезон в Ла Лига, след като завърши 0:0 с Райо Валекано на "Камп Ноу". Каталунците бяха по-добрият отбор и пропуснаха няколко отлични възможности за гол, но в края можеха и да загубят, а капитанът Серхио Бускетс бе изгонен.

Треньорът Шави Ернандес заложи на трима дебютанти в стартовия състав - Андреас Кристенсен, Рафиня и Роберт Левандовски. Именно един от новите - Рафиня, бе сред най-активните в началото и на два пъти имаше възможност да отбележи, но не намери целта. 

В добавеното време на първата част гостите можеха да открият резултата при първата си възможност от началото на двубоя. Алваро Гарсия бе изведен на добра позиция, финтира Араухо и отана сам срещу Тер Щеген в наказателното поле. Вратарят обаче излезе отлично и блокира удара.

В 52-ата минута гостите пропуснаха още една отлична възможност да поведат. Серхио Камейо направи няколко финта в пеналта на метри от голлинията, но не намери точния момент за удар и бе блокиран. Барса отговори с опасна ситуация пред вратата на Димитриевски, който успя да се намеси. 

Шави прибегна до смени и след час игра пусна Ансу Фати, Френки де Йонг и Сержи Роберто на мястото на Гави, Кристенсен и Рафиня. На терена за Райо пък се появи Радамео Фалкао.

В 65-ата минута Фати стреля от добра позиция, но вратарят на гостите успя да се справи. Димитриевски направи отлично спасяване и малко по-късно след мощен удар на Бускетс. В 72-ата минута дебют за Барса направи и Франк Кесие, който влезе на мястото на Педри.

Малко по-късно дошлият от Милан халф пропусна отлична възможност да се разпише. В 82-ата минута Де Йонг открадна топката пред наказателното поле на съперникаи намери Левандовски, който отправи хубав удар, преминал покрай дясната греда.

Шави подсили нападението и с Обамеянг. Бившият нападател на Арсенал можеше да се разпише в 84-ата минута, но шутът му бе избит от голлинията от Катена.

Малко преди края Кесие прати топката в мрежата, но бе в положение на засада. В добавеното време Бускетс получи втори жълт и респективно червен картон за нарушение срещу Фалкао. Веднага след това 36-годишният колумбийски нападател прати топката във вратата, но попадението не бе зачетено заради засада.

БАРСЕЛОНА - РАЙО ВАЛЕКАНО 0:0

БАРСЕЛОНА: Тер Щеген, Алба, Ерик Гарсия, Кристенсен, Араухо, Бускетс, Педри, Гави, Рафиня, Дембеле, Левандовски

РАЙО ВАЛЕКАНО: Димитриевски, Балиу, Катена, Лeжюн, Фран Гарсия, Унай, Сис, Иси, Трехо, Алваро Гарсия, Камейо