Роберт Левандовски отбеляза първите си два гола с екипа Барселона в Ла Лига. Това се случи навръх 34-тия рожден ден на поляка, а първото попадение той реализира след едва 45 секунди игра срещу Реал Сосиедад. Каталунците спечелиха с 4:1 като гост и записаха 3 точки в актива си.

Барселона направи изключително бърза атака още в 1-ата минута на срещата. Алехандро Балде направи спринт по левия фланг и подаде към Левандовски, който засече топката и я мушна във вратата на Сосиедад още в 45-ата секунда на двубоя.

Домакините обаче бързо успяха да изравнят, а точен бе Александър Исак в 6-ата минута на срещата.

В 24-ата минута Феран Торес получи добър пас на границата на наказателното поле и стреля, но шута му мина в ляво от вратата.

Домакините имаха шанс да поведат в резултата в 27-ата минута. Микел Марино получи топката в наказателното поле, стреля, но Тер Щеген спаси.

Малко преди почивката домакините създадоха още една опасна ситуация. Давид Силва стреля, но стражът на Барселона отново се справи със ситуацията.

В 53-ата минута топката мина за втори път голлинията на каталунците, но голът не бе зачетен заради засада. След изпълнение на пряк свободен удар от страни на наказателното поле, топката влезе в мрежата, без да бъде докосвана от нападателите, но играч на домакините посегна към нея и това даде основание на съдията да прецени, че по този начин е повлиял върху играта и голът не бе зачетен.

В 56-ата минута Гави стреля, но защитник на домакините се справи.

След още 3 минути игра Микел Мерино бе близо до втори гол, но Марк-Андре тер Щеген отново се справи.

В 64-ата минута Шави направи хода на мача. Той пусна в игра Ансу Фати, който наклони везните и участва в следващите три гола на Барселона.

Само след 120 секунди игра Фати даде прекрасен пас към Усман Дембеле, който с диагонален удар направи резултата 1:2.

Минаха още 120 секунди и Левандовски за втори път попадна в прегръдките на своите съотборници. Асистенцията отново бе на... Ансу Фати, предава БНР.

В 79-ата минута Левандовски върна жеста на Ансу Фати и му подаде топката, за да може младокът сам да вкара четвъртия гол за Барселона.

Снимка: БГНЕС