Барселона постигна втората си поредна победа в Ла Лига, след като надигра сравнително лесно на “Камп Ноу” Валядолид с 4:0. Роберт Левандовски вкара отново два гола, след като се разписа в 24-та и 65-та минута. Второто му попадение бе особено атрактивно - с пета. Между тях точен бе и Педри (43), а в края Сержи Роберто реши всичко с четвърти гол. Дебют за каталунците направи Жул Кунде, който бе картотекиран последен от новите попълнения.

Така тимът на Шави Ернандес дублира успеха си с 4:1 от гостуването на Реал Сосиедад и влезе със самочувствие в тежката серия, която предстои - 6 мача в следващите 20 дни. Каталунците събраха 7 точки и към момента делят второто място с Виляреал. Съперникът на Лудогорец в групите на Лига Европа Бетис е с пълен актив, което може да направи и Реал Мадрид по-късно тази вечер. Мадридският гранд гостува именно в Барселона, но на Еспаньол.

Барселона пое контрола над срещата още от първата минута и показа, че единствената дилема в мача ще бъде с колко кога ще си тръгне Валядолид. След няколко добри ситуации в 13-та минута Барса бе на сантиметри от първия си гол. Рафиня проби и центрира от дясното крило, а Левандовски успя да отклони топката с глава. Тя се отби в страничната греда, след това се удари в гърба на вратаря и се разходи успоредно на голлинията.

Последва опасен удар на Дембеле в 22-та минута, а две по-късно Лева все пак даде аванс на тима си. Отново Рафиня центрира прецизно от дясното крило, полякът се освободи без топка и на далечната греда от трудна ситуация успя да разтегне крака си и да вкара - 1:0.

Още до почивката тимът на Шави реши всичко. Ситуацията отново бе изработена след пробив по дясното крило, но този път Дембеле проби навътре и намери около точката на дузпата Педри. Младокът с лекота насочи топката в ъгъла и направи 2:0.

След почивката събитията на “Камп Ноу” не се промениха особено, а третият гол падна в 65-та минута. И то какъв! Дембеле изведе в наказателното поле Левандовски, който бе затворен от защитник на гостите и изглеждаше, че няма как да отправи хубав удар. Нападателят обаче стреля с пета между краката на бранителя, а след това и вратарят на Валядолид само изгледа как топката влиза в мрежата му за трети път.

Чак в 68-та минута гостите имаха своя голям шанс. Удар на резервата Оскар Плано бе отразен от Тер Стеген, а миг по-късно Кунде изчисти от голлинията нов шут. В следващите две минути Валядоли имаше още два шанса да отбележи, но Тер Стеген спаси и удар на Роке Меса.

Шави опита да затвори мача, тимът му намали темпото, а и многото смени помогнаха за това. В 72-та минута една от тях Ансу Фати пое топката по лявото крило, проби навътре и от десетина метра фронтално срещу вратата стреля под гредата. Жорди Масип обаче изби.

В добавеното време на срещата Левандовски можеше да вкара и трети гол, но ударът му бе отразен от Масип, а след това топката се отклони и в напречната греда. След това обаче тя отиде у Сержи Роберто, който с лекота вкара четвъртото попадение в срещата.

Барселона - Валядолид 4:0
1:0 Роберт Левандовски 24’
2:0 Педри 43’
3:0 Роберт Левандовски 65’
4:0 Сержи Роберто 90+2'

Барселона: Тер Стеген, Кунде, Араухо (61 - Роберто), Гарсия, Балде, Бускетс (76 - Кеси), Гави (61 - Де Йонг), Педри, Рафиня (61 - Фати), Дембеле (82 - Феран), Левандовски

Валядоли: Масип, Ескудеро, Х. Санчес, Фернандес, Перес, Мончу (46 - Плано), Агуадо (46 - Меса), Кике, Ануар (76 - Аройо), И. Санчес (62 - Вия), Гуардиола (62 - Леон)