Сержиньо Дест, почти сигурно, няма да бъде част от Барселона този сезон. Очаква се в следващите часове, до края на трансферния прозорец, 21-годишният краен бранител да премине в Манчестър Юнайтед под наем.

Каталунците са имали няколко оферти за младия бек, но самият той е избрал "червените дяволи". Шави Ернандес няма да разчита на него през този сезон, заради което американецът търси игрово време някъде другаде.

Според каталунския вестник "Спорт" Юнайтед няма да плати сума за наема на Дест и няма да покрие заплатата му напълно. В Барса обаче толкова са го закъсали финансово, че дори освобождаването от по-голямата част от заплащането ще бъде в помощ на клуба.

Ако Юнайтед и Барса се споразумеят за Дест, то той ще бъде третият новопривлечен защитник това лято след Лисандро Мартинес и Тайрел Маласия. Така Ерик тен Хаг ще е подновил почти цялата си защитна четворка, в която единственият, който запази мястото си засега, е световният шампион Рафаел Варан.

Пристигането на Дест на "Олд Трафорд" пък означава абсолютен край на надеждите на Аарън Уан-Бисака да се върне в титулярния състав. От началото на сезона АУБ е резерва на Диого Далот, а с присъствието на Дест, със сигурност, ще трябва да си търси нов отбор.

Информациите са, че Уест Хем и Кристъл Палас имат интерес към десния бек, но не е ясно дали някой от двата тима ще успее да постигне споразумение с Юнайтед за Уан-Бисака, пише webcafe.bg.

През лятото на 2019-а Юнайтед плати 55 милиона евро на Палас за него, превръщайки ги в един от най-скъпите защитници в света, но само три години по-късно английският бранител се превърна в ненужен на "Олд Трафорд".