Каталунското радио "Кадена Сер" изнесе пълни подробности около заплатата на Роберт Левандовски. Футболист №1 в света за последните две години е новият бисер на "Барселона", който не спира да бележи голове. Дебютът му за тима в Шампионската лига ще е в сряда вечер срещу "Виктория" (Пилзен).

В първата от четирите години договор "Барса" ще плати на Левандовски 10 милиона евро нето. През втората заплатата става 13 милиона, в третата стига до 16. А най-куриозното - във финалния четвърти сезон възнаграждението на голмайстора ще падне отново на 10 милиона. Причина за намалението е фактът, че тогава полякът ще е на 37.

Докато играеше в "Байерн", Левандовски получаваше бруто 26 милиона евро. Баварците обаче му предложиха договор само за още две години и това е било един от поводите да иска да тръгне към "Камп Ноу". Сега в "Барса" нападателят е едва седми по заплата със 192 300 евро нето седмично. На първо място е Осман Дембеле - 343 000 евро.

Каталунският клуб е включил и застраховка "старост" при Левандовски. Ако преди началото на четвъртата година от договора, тялото му вече не издържа, то контрактът може да бъде прекратен еднолично от "Барса".Това ще се случи и ако Леви изиграе по-малко от 55 процента от мачовете в предната кампания, отбелязва "Труд".

В този момент такава опасност не се вижда. Левандовски игра в първите четири мача на "Барса" и вкара пет гола.