Лоши новини за Жул Кунде. Френският защитник трябваше да бъде заменен след 23 минути игра в мача от Лигата на нациите срещу Австрия поради мускулен проблем, а селекционерът Дидие Дешан потвърди на пресконференция, че той няма да играе в двубоя срещу Дания поради контузия в сухожилието.

"Жул имаше проблем с подколянното сухожилие и няма да бъде на разположение за неделния мач в Дания. Играчите са подложени на адско темпо с последователността на мачовете. Има и психологически проблеми. След два месеца, ако мога да имам такъв отбор, би било идеално", каза цитираният от "Труд" Дешан за физическото състояние на Кунде.

Отборът на Франция потвърди, че Кунде ще се завърне в Барселона, но преди това ще премине медицински тестове, за да разбере точната степен на контузията си. Той ще бъде подложен на ЯМР и е планирано да пристигне в каталунската столица през нощта.

Загубата на Кунде е сериозна за Шави с оглед на напрегнатия месец октомври, който предстои на Барса и ще видим колко време ще трябва да отсъства от терена. Мачовете от Шампионската лига срещу Интер, насрочени за 4 и 12 октомври, и Ел Класико от лигата срещу Реал Мадрид на 16 октомври може да минат без участието на френския защитник в зависимост от степента на контузията му.

От своя страна Дешан не подчерта нищо за Осман Дембеле, който също завърши мача с известен дискомфорт, така че всичко показва, че крилото ще може да играе без проблеми срещу Дания.