Вирусът ФИФА удари сериозно Барселона, след като бяха потвърдени контузиите на Френки де Йонг и Мемфис Депай от мача с Полша миналия четвъртък. 

Двамата нидерландци напуснаха двубоя с травми, като днес бе съобщено, че и при двамата става въпрос за мускулен проблем в лявото бедро. 

Състоянието на полузащитника е по-леко, но той със сигурност няма да играе срещу Майорка в края на седмицата и е под въпрос за сблъсъка с Интер на 4 октомври. 

При нападателя положението е по-сериозно, като при него всичко зависи от начина му на възстановяване, но има опасност да е аут за 3 седмици и да не играе дори в супердербито срещу Реал Мадрид на 16 октомври. 

В същото време бе потвърдено, че защитникът Роналд Араухо ще бъде опериран днес във Финландия, след като уругваецът получи травма в адукторите. 

Очакванията са той да не играе около 3 месеца, така че със сигурност пропуска световното първенство. Друг бранител – Жул Кунде също лекува контузия, но при него има надежда, че ще е готов за големия мач срещу Кралете.