Барселона е отборът, който е най-засегнат от „вируса на ФИФА“ (контузии на футболисти при участието им с националната фланелка) през тази пауза. Мемфис Депай, Френки де Йонг, Жул Кунде и Роналд Араухо са играчите, които се завърнаха в клуба контузени. Най-сериозно е състоянието на уругвайския защитник, който по препоръка на каталунския клуб ще бъде опериран.

Продължителността на отсъствието му е неизвестна, но тъй като той получи контузия, която ще продължи повече от 28 дни, ФИФА ще компенсира Барса, докато играчът не получи медицинско изписване и се върне към тренировка. Сумата, която Барса ще получава от двадесет и осмия ден на нараняването, ще бъде максимум 20 458 евро на ден.

Това е отразено в Плана за защита на клуба, одобрен преди три сезона и валиден до 31 декември тази година. Сумата, която ще бъде получена, ще варира, като се има предвид фиксираната заплата на футболиста. 

"Защитата на клуба започва в момента, в който футболистът започва пътуването от дома си или от адреса на клуба, за да бъде в услуга на своя национален отбор и завършва в полунощ (местно време) в деня, в който се завърне у дома или в клуба си“, пише в Програмата за защита на клуба, цитирана от "Труд".