Футболистът на Пари Сен Жермен Лионел Меси не иска да се връща в Барселона, твърди испанският спортен вестник "Марка".

Каталунските медии съобщиха преди няколко седмици, че ръководството на Барселона е предприело акция с цел връщането на Меси в каталунския клуб, който аржентинският национал напусна миналата година заради тежкото финансово състояние, в което се намира отборът от "Ноу Камп".

"Имаме морален дълг към Меси да прекрати кариерата си в Барселона. "Ноу Камп" трябва да го аплодира, когато напусне стадиона с нашата фланелка", каза тогава президентът на Барселона Жоан Лапорта пред каталунските медии.

"Възможността Меси да се върне в Барселона е малка и далечна. Каквото и да казват хората от Барселона, първо трябва да се осъществи контакт с Меси. Досега никой от Барселона не се е обръщал към него. Никой не попита футболиста какво иска, а Меси трябва да бъде убеден да се върне. Ако ръководителите на Барселона са забравили как футболистът напусна клуба, нека им го припомним. Меси напусна Барселона разплакан, защото смята, че Лапорта го е предал. Той беше договорил всичко да остане в Барселона, а след това президентът промени решението си в последния момент и отмени споразумението. Меси не е забравил предателството, което преживя в клуба на живота си на всички нива и от ключови хора. Освен това Меси е на 36 години. Той би поискал ключова роля и голяма заплата", каза близък до аржентинския футболист, цитиран от "Труд".

Меси има договор с Пари Сен Жермен до края на сезона, но все още не се е разбрал да продължи сътрудничеството си с френския шампион.

"В ПСЖ той печели около 35 милиона евро годишно. Финансовото състояние на Барселона се подобри, но клубът все още харчи много повече за заплати, отколкото трябва. Ясно е какво би означавало финансово за Барселона завръщането на Меси. Ето защо дори и не мисли за завръщане в този клуб в момента. В момента той мисли само за това как да спечели Световната купа с Аржентина, защото това е единственият трофей, който му липсва", заключава испанският вестник.

Меси беше играч на Барселона от 2000 до 2021 г. Той изигра 778 мача за каталунския клуб и отбеляза 672 гола. Той спечели 34 трофея с екипа от Ноу Камп.

Световното първенство ще се проведе от 20 ноември до 18 декември в Катар. Аржентина ще бъде в група С със Саудитска Арабия, Полша и Мексико.