Барса тресна Майорка с 1:0 като гост в седмия кръг на Ла Лига. Единственото попадение отбеляза Роберт Левандовски в 20-ата минута. Това бе девети гол за поляка в испанското първенство.

С успеха, "каталунците" събраха 19 точки и са начело в подреждането, преди изиграването на двубоя на Реал (М), който е утре.

Барса изигра срещата с мисъл за предстоящия сблъсък от Шампионска Лига срещу Интер. "Каталунците" не си даваха много зор в голяма част от срещата. 



Треньорът на Барселона - Шави, направи шест промени в сравнение с последния мач срещу Елче преди две седмици.

Роберт Левандовски отбеляза дежурния си гол в  20-ата минута, с което Барселона откри резултата.

Полякът получи на лявото крило от Ансу Фати. Левандовски пое, излъга защитника на Майорка и с прецизен шут прати топката неспасяемо в долния десен ъгъл.

Три минути по-късно Лева пропусна да удвои. Голмайсторът на "каталунците" получи в наказателното поле. Бившият играч на Байерн опита да прехвърли технично вратаря Райкович, но не сполучи.


Отново полякът имаше шанс да покачи резултата, но ударът му с глава мина на сантиметри от вратата, точно 30 минути след началото на срещата.

При една от редките си продължителни атаки, Майорка пропусна да изравни.

В 35-ата минута Санчес проби хубаво отдясно. Младият испанец центрира топка по земята в наказателно поле. Там намери Коста, който от 5 метра я прати към вратата. Ала Тер Стеген се намеси великолепно и предотврати попадението.

В края на полувремето Пике влезе грубо в краката на Лий. Съдията даде жълт картон на бранителя на Барселона. Играчите на двата тима се спречкаха, но съдията укроти бързо страстите.

През второто полувреме Барселона имаше трудности да достигне до опасно положение пред вратата на домакините.

Антонио Санчес изкочи зад гърба на Гави в 51-ата минута. Футболистът на Майорка стреля силно, но Тер Стеген отново се намеси и изби в корнер.


Кесие стреля опасно в 61-ата минута, но не намери целта от границата на наказателното поле.

През последните 7-8 минути на редовното време, домакините опитаха да изравнят. Ала атаките им не създадоха проблем на "каталунците" и Барса удържа минималното си предимство.

Муричи се измъкна от отбраната на гостите, ала шутът му премина далеч от целта. В 87-ата минута Родригес стреля, но отново Тер Стеген спаси.

В последната минута от редовното време Серхи Роберто отправи силен шут, но Райкович отрази.

В ответната атака след сериозна грешка в защитата на Барселона, Лий стреля, но ударът му по диагонала не намери очертанията на вратата.

 

МАЙОРКА - БАРСЕЛОНА 0:1

Голмайстори: 0:1 - Левандовски (20), 

МАЙОРКА: Райкович, Мафео, Раило, Вален, Копете, Коста, Баба, Де Галарета, Санчес, Лий, Мурики

БАРСЕЛОНА: Тер Стеген, Балде, Пике, Кристенсен, Алба, Бускетс, Гави, Кесие, Дембеле, Фати, Левандовски