Защитникът на Барселона Андреас Кристенсен е с навехнат глезен, потвърдиха от клуба, като това оставя каталунците с едва двама здрави централни бранители. Датският защитник напусна принудително терена при загубата от Интер с 0:1 във вторник на „Сан Сиро“, като е под въпрос за следващите мачове на отбора, включително Ел Класико на 16 октомври.

„Блаугранас“ вече не могат да разчитат на Роналд Араухо, Жул Кунде и Ектор Бейерин в защита, както и на дуото от Нидерландия Мемфис Депай и Френки де Йонг. „Проведените тестове в сряда потвърдиха, че играчът на първия тим Андреас Кристенсен е с навехнат ляв глезен. Той не е на разположение и възстановяването му ще продиктува неговото завръщане“, се казва в клубно изявление.

Жерард Пике и Ерик Гарсия ще си партнират в центъра на отбраната срещу Селта в неделя в Ла Лига, като Шави няма кой-знае какви опции отвъд използването на играчи от резервния отбор. Интер гостува на „Камп Ноу“ на 12 октомври, а сблъсъкът е ключов за надеждите на Барселона да се класира за елиминациите в Шампионска лига, преди поредното издание на Ел Класико на „Сантяго Бернабеу“.