Мениджърът на Барселона Шави Ернандес изрази съжаление, че каталунците са изправени пред задължителна победа в Шампионската лига срещу Интер толкова рано през сезона след двете поредни загуби в най-престижния европейски клубен турнир.

След поражението в Италия миналата седмица, трета загуба в четири мача би поставила Барселона в опасност от отпадане в груповата фаза на Шампионската лига за втори пореден сезон.

"Жалко е, че сме в такава ситуация. Нямаме друг избор, освен да спечелим. Нямаме право на грешка. Това е като финал и ще подходим сериозно. Ще дадем всичко от себе си. Имаме нужда от нашите фенове на "Камп Ноу" и се надявам да спечелим", каза Шави на пресконференция преди мача с Интер в сряда.

"Евентуално отпадане би било голямо разочарование, но ние ще останем позитивни. Ситуацията е неприятна, в тежко положение сме, но в сряда имаме финал и ще се опитаме да победим", добави той.

Барселона е в "групата на смъртта" с Интер и Байерн Мюнхен.

Каталунците започнаха с домакинска победа с 5:1 срещу Виктория Пилзен, но след това загубиха с 0:2 от Байерн в Мюнхен и с 0:1 от Интер в Милано миналата седмица.

"Пропуснахме твърде много положения в предишните два мача, но все още имаме шанс да покажем, че сме живи. Не трябва да сваляме гарда. В отбора има много талантливи играчи и желание за реванш, така че трябва да дадем всичко от себе си, за да излезем победители", каза още Шави.

"Важното е да сме спокойни, да знаем как да се позиционираме, не е нужно да вкарваме гол още в първата минута. Трябва да не чувстваме напрежение. Трябва да сме търпеливи, но ако атакуваме както през второто полувреме в Милано, аз съм оптимист. Трябва да бъдем по-агресивни", коментира още старши треньорът на Барселона, цитиран от БТА.