Треньорът на Барселона Шави е под напрежение и до последно ще се чуди каква дефанзивна линия ще избере за днешното Ел Класико. Битката на каталунците срещу Реал в Мадрид стартира в 17.15 часа българско време и ще бъде излъчена пряко в Gol.bg.

Според вестник "Спорт" Шави не е намерил категоричен отговор как да спре голямата звезда на "кралете" Винисиус. Слабата форма на Жерард Пике напоследък почти сигурно ще накара младия треньор да остави бившия си съотборник на пейката. Пике беше неузнаваем при равенството 3:3 срещу Интер в Шампионската лига и често "пазеше" въздуха, докато офанзивните играчи на италианците го разминаваха като малка гара.

Добрата новина за Шави е свързана с Жул Кунде, който се възстанови за дербито и може да бъде ползван на два поста - като десен бек или централен бранител. Ако Жул е отдясно, Маркос Алонсо влиза в центъра на защитата с Ерик Гарсия. Въпросителна има и кой да бъде десен бек - Жорди Алба или младият Алехандро Балде.

Ако Кунде е в центъра на защитата с Гарсия, то Сержи Роберто минава като десен бек, а Алонсо ще действа като ляв краен бранител. И всички тези дилеми тормозят Шави заради травмата на Роналд Араухо, който пазеше Винисиус в последните издания на Ел Класико.