Ако изключим контролата в Лас Вегас през лятото, в която Роберт Левандовски вече усети вкуса на Ел Класико, полякът за първи път ще се изправи срещу Реал Мадрид в официален мач вече като футболист на Барселона.

Головата машина обаче има попадения в мрежата на Белия балет с екипите на Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен. Именно срещу този съперник той изиграва и най-паметния мач в цялата си кариера. На 24 април 2013 г., когато все още носеше екипа на жълто-черните, Левандовски нанизва безпрецедентните 4 гола в мрежата на Реал при паметния успех на Борусия с 4:1 в полуфиналите на Шампионската лига. Тогава начело на испанците е Жозе Моуриньо.

Роберт вкарва на мадридчани и с екипа на Байерн, като има общо 6 попадения в 8 срещи срещу Кралския клуб.

Със сигурност неговите голове ще бъдат основно оръжие за Барса в предстоящото Ел Класико, защото след трансфера си в каталунския клуб полякът продължи да бележи изобилие от попадения. Той бе точен 14 пъти в 12 мача, за да покаже, че още е ненаситен. Срещу Интер също се разписа два пъти, въпреки че Барса претърпя разочароващо 3:3 в Шампионската лига.

„Ел Класико винаги е различен мач, но в крайна сметка това е просто следващият кръг от Ла Лига. Всеки три точки, които добавяме, означават, че сме една крачка по-близо до това да станем шампиони на Ла Лига”, коментира Роберт преди днешното Ел Класико, което стартира след броени минути - в 17.15 часа!.