Президентът на испанската Ла Лига - Хавиер Тебас, отправи сериозно предупреждение към Барселона. Испанският гранд бе в несигурна финансова ситуация преди началото на настоящата кампания и Тебас заяви, че клубът е в същата позиция и за сезон 2023/2024.

„Ако отпаднат от Шампионската лига, те ще имат по-малко приходи, но няма да трябва да плащат бонуси. Това няма да промени много. Нещата проработиха за тях този сезон, но не и за следващия. Те трябва да намалят разходите си за заплати, не могат да продължат с повече от 500 милиона евро. Защото ако не, следващия сезон отново ще наложим правилото 1/4 за тях“, каза Тебас.

Бюджетът за заплати на Барселона в момента е 656 милиона евро, което означава, че те са доста над прага от 500 милиона евро. Говори се, че каталунският клуб се опитва да принуди някои от най-опитните играчи в състава да напуснат възможно най-скоро, за да помогнат за възстановяването на финансите на отбора. Става въпрос за Жерар Пике, Жорди Алба, Серхио Бускетс и Сержи Роберто.